Video nga Tearca

Treujërat

 

Tearca - Zëri që tronditi Xhakartën

Lexoni librin e plotë në PDF

 

Dita e Groshës në vitin 2010

Në Tearcë të Tetovës, më 16 tetor 2010, u mbajt manifestimi tradicional, “Dita e Groshës”, ku përveç groshës së njohur të gjuetarëve përgatiten edhe specialitete të ndryshme ushqimore me qëllim që këto gatime të jenë brend i banorëve të kësaj ane.

Burimi: ALSAT-M

 

 

Tearca në vitin 2004

 

Festivali Zana e Sharrit - Tearcë

Festivali Zana e Sharrit - Tearcë

Festivali i këngëve dhe valleve burimore"ZANA E SHARIT"u mbajtë të hënën më 20 korrik 2009 në oborin e shkollës fillore në Tearcë të Tetovës.Me programet e tyre u paraqitën një numër i madhë SHKA të fshatrave që gravitojnë në komunën e Tearcës dhe të komunës së Tetovës.Festivali u përcjellë nga një numër i madhë i qytetarëve në mesin e të cilëve kishte edhe shumë shqiptarë të diasporës të cilët ishin në pushime verore në vendëlindje.

 

Këngë turke në sallën e Shkollës së Tearcës viti 1988

 

Tearca në vitin 1981

Intervista të rralla me banorë të këtij fshati.Inçizimet janë të bëra nga zotëri Milazim Jusufi, ndërsa një pjesë e materialeve janë të përdorura për monografinë e z. Servet Qamilit.

 

Tearca në vitin 1981 - pjesa 1

 

 

Tearca në vitin 1981 - pjesa 2